De Nederlandse rozenveredelaars Robert en Martijn Ilsink van Interplant Roses B.V. gaan hun bedrijfsactiviteiten uitbreiden met een gloednieuwe vestiging in Harmelen, centraal gelegen in het land en op korte afstand van bloemenhart Aalsmeer.
 
Na een intensieve periode van hard werken in 2016, zullen de deuren van dit multifunctionele veredelings- en onderzoekscentrum in de loop van januari 2017 openen. De uitbreiding naar Harmelen is een logische stap voor Interplant; het huidige hoofdkantoor in Leersum werd te klein om aan de toenemende vraag van alle internationale klanten te voldoen.
 
De beslissing om uit te breiden werd weloverwogen genomen. Zoals Robert, CEO van Interplant het samenvat: “Door deze stap zullen we in staat zijn om ons veredelingsprogramma voor zowel het snijrozen- als tuinrozensegment te vergroten. Daarnaast kunnen we betere en snellere dienstverlening garanderen aan onze wereldwijde klantenkring. Ten slotte kunnen we met deze uitbreiding veel efficiënter werken”. De nieuwe locatie biedt Interplant mogelijkheden voor verdere uitbreiding in de toekomst.
 
Circa twee jaar geleden werd besloten dat de tijd rijp was om deze stap voorwaarts te zetten. Hiermee wil het bedrijf zijn positie als één van ’s werelds meest toonaangevende rozenveredelaars bestendigen naar de toekomst toe. In de aanloop naar de uitbreiding, ging het bedrijf niet over één nacht ijs en werden beslissingen genomen in samenspraak met een team van professionals. “Interplant heeft vertrouwen in de toekomst en ziet een sterke markt nu en in de toekomst voor onze rozensoorten” aldus Martijn, CFO van Interplant. In 2016 heeft de vestiging in Kenia (Naivasha) eveneens een uitbreidingsslag gemaakt; het zogenaamde ‘Phase III Expansion Program’. Robert verwoordt krachtig: “Ons professionele team van medewerkers in Nederland werkt nauw samen met onze collega’s in Kenia. Dit versterkt onze overtuiging dat we klaar zijn voor een toekomst vol prachtige Interplant rozen!”
 
Ten tijde van het verschijnen van dit persbericht, worden de eerste zaailingen geplant in Harmelen, waarvan de allereerste zaailing uiteraard werd geplant onder de bezielende leiding van de heer Gerrit Pieter Ilsink, één van de oprichters van Interplant Roses B.V. en vader van Robert en Martijn. Robert en Martijn zijn de derde generatie van de familie die nu verantwoordelijk is voor de toekomst van Interplant.
 
 
Meer informatie: www.interplant.nl  / mail@interplant.nl
 
Interplant Roses B.V.
Hugo de Vriesweg 4
3481 JA Harmelen
 
 
, , ,

Menu